Diverse Franse uiensoepen

Wanneer je trek hebt in een uiensoep, dan kan je natuurlijk kiezen voor een basisrecept, maar je kunt ook eens uitwijken naar de internationale keuken. Uiensoep is ook in Frankrijk erg populair en de bereidingswijze is heel anders. Een recept voor Franse uiensoep kan er dan ook keer op keer anders uitzien, want het is maar net waar je het recept tegenkomt. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om bij Franse recepten goed te kijken in hoeverre er alcohol in verwerkt moet worden wanneer je van plan bent het gerecht ook te serveren aan kinderen of mensen die geen alcohol kunnen of mogen nuttigen.

De meest populaire soorten Franse uiensoep

Onder de Franse recepten vinden we veel soorten uiensoep recepten vanuit de Franse keuken. De meest populaire is toch wel die van de traditionele, ofwel originele, Franse uiensoep. Toch zijn er nog heel wat andere bereidingswijzen van deze soep die in Nederland ook erg populair zijn. Hierbij valt te denken aan Franse uiensoep met ham en kaas, met witte wijn, met vlees en Franse uiensoep uit de oven. Wanneer je Franse recepten hebt waarin witte wijn moet worden toegevoegd, dan is het goed om op te letten welke wijn je gebruikt. In bepaalde recepten wordt een specifieke wijnsoort aangegeven, maar wanneer dit niet het geval is zal je zelf op zoek moeten gaan naar de wijn die het beste combineert.

 

Het recept van Jamie Oliver

Wereldwijd bekend is natuurlijk ook het uiensoep recept van Jamie Oliver. Deze kok heeft niet alleen naam gemaakt met zijn uitgebreide gerechten, maar natuurlijk ook met zijn welbekende low budget gerechten, tien minuten gerechten en simpele gerechten. Onder de simpele gerechten vinden we ook de Franse uiensoep van Jamie Oliver. Uiteraard is het mogelijk om van een bestaand recept voor Franse soep een nieuw recept te maken door zelf ingrediënten toe te voegen die jou aanspreken in combinatie met de smaak van (gekaramelliseerde) uien.


Reclame

Alle rechten voorbehouden | Copyright 2013 - 2018 | Recepten.xyz

Volg ons op: